Corporate

Familjeföretaget Wideco grundades av Arnold Wirfalk i början av 80-talet och Arnold är idag fortfarande verksam i företaget idag som Senior Adviser. Idag är Karl-Johan Wirfalk VD i bolaget och driver bolaget framåt med systern Viktoria Wirfalk och övriga medarbetare. Kontoret ligger i fräscha lokaler strax utanför Borås.

 

Vi har sedan starten 1982 arbetat med utveckling och marknadsföring av övervakningssystem för isolerade fjärrvärmeledningar. Idag har vi utökat affärsområdena till att även hantera fjärrkylaledningar, vattenledningar, kammar- och brunnslarm samt Industriledningar samt tillhörande tjänster. Ett komplett tätningsystem för olika typer av rör genom betongväggar och golv utvecklades och marknadsförs idag som WiSecure.
Wideco har under de senaste 10 åren skapat och utvecklat ett av världens absolut flexiblaste och enklaste övervakningssystem (WiDetect). Det är vi mycket stolta över.

Under åren 2014-2017 har vi investerat mycket och utvecklat en hel rad nya avancerade mätsystem och mjukvaror som öppnar nya marknader och applikationer. Det är en helt ny plattform för våra mer avancerade enheter samt för mätningar i fält och i produktionen av rörledningar.

Under 2016 har vi också startat systerbolaget Wibrick Solutions AB där vi presenterar ett komplett system för positionsbaserad marknadsföring baserat på Apples iBeacon teknologi. Läs mer på www.wibrick.se.

Marknad

Vår marknad finns globalt.

Vår marknadserfarenhet sträcker sig över 35 år och vi har en mycket samlad kompetens inom företaget. Vi vet hur man bygger ett komplett och effektivt övervakningssystem, säkrar ledningar genom betong och vi kan ge råd om design och projektering av ditt system eller projekt.
________________________________________________________________________________________________________________________________

Medarbetare med visioner skapar framtiden och tillväxt

På Wideco är alla medarbetare involverade i utvecklingen av företaget på något sätt och medverkar därmed till framgången.  Vårt sätt att jobba strategiskt, utvecklande och affärsdrivande på hög nivå gör att vi stärker oss på marknaden. Nu har vi tagit detta ett steg längre när vi under 2015 flyttade in i våra nya lokaler i Viared  som är speciellt utformade för vår verksamhet och visioner. Vi bygger en helt ny kultur på Wideco baserad på vår värdegrund och idéer. Och vi skall ha roligt under tiden!

Kunderna ökar – Wideco satsar framåt

Efterfrågan på våra produkter och tjänster ökade under hela 2016 och en strategi som vi kallar Vision 2020 har tagits fram, vilket innebär en kraftig expansion, framförallt till nya marknader.

Vi har under året ytterligare förstärkt vår säljorganisation med Johan Stigsson och Catherine Tynes Kjellberg.  De kommer att fokusera på att utveckla våra befintliga kunder och att träffa nya potentiella kunder och partners på våra olika marknader.

DEVOTED. EASY. CURIOUS.
Wideco vill framåt, vara innovativa, enkla, vi vill skapa mervärde för våra kunder, vi vill vara personliga och vi vill att våra system används över hela världen. Vi är redan på bra väg. Men vi kan göra mycket mer. Våra kärnvärden säger det mesta.