Företaget

Wideco har sedan starten arbetat med utveckling och marknadsföring av övervakningssystem och tätningsystem inom områden fjärrvärme, fjärrkyla, VA/VVS och industri. Våra planer inför framtiden är att vi tänker fortsätta utveckla företaget och affärskoncepten för att nå de gemensamma mål som vi har satt upp.

 

1982
Wideco i Borås AB grundades av Arnold Wirfalk. Företagets inriktning skulle vara att utveckla, tillverka och marknadsföra produkter inom fjärrvärmebranschen. De patenterade produkterna som utvecklades under åren 1980- 1982 kom att utgöra grunden i det nya företaget. I nära samarbete med Forsheda AB, en av världens största tillverkare av rörtätningar, vidareutvecklades rörtätningssystemet.

1995
Företaget flyttade till nya ändamålsvänliga lokaler i Viared ca 6 km väster om Borås mot Göteborg. Här startades samtidigt en egen produktion av gummiringar för tätningssystemet. Detta innebar snabbare leveranser av de olika produkterna inom rörtätningssidan. De nya lokalerna gav också utrymme för en breddning av CAD-ritade larmritningar.

2006
Wideco Sweden är inne i en expansiv utvecklingsfas. Ny affärsplan och strategi för framtiden är under utveckling. Under oktober lanseras tredje generationens fuktövervakningssystem. Det intelligenta – WiDetect System.

2010
Konceptet WiDetect Online med trådlös övervakning tas fram och lanseras med stor framgång.

2011
Wideco Sweden tar ett stort steg framåt och skriver ett samarbetsavtal med LOGSTOR A/S som innebär att LOGSTOR A/S kommer att sälja och marknadsföra WiDetect systemet över hela världen. Helhetslösningen och affärskonceptet Wideco Total Concept utvecklas och blir genast en succé. Vi anställer en larmtekniker.

2012
Vi behöver mer resurser och anställer teknisk säljare och startar därmed säljkontor i Stockholm. Ekonomiansvarig anställs samt ytterligare en larmtekniker.

2013
Wideco får flera nya nya storkunder, bl.a Vattenfall. Systerbolaget Wappme Interactive grundas med apputveckling som affärsområde. Software designer anställs.

2014
Partneravtal med Oryx Piping Ltd skrivs för Mellanöstern och för District Cooling.
Wideco växer ytterligare och anställer flera duktiga medarbetare. ISO certifiering för 9001 och 14001 och tilldelas utnämningen-  Superföretag. Wideco går starkt framåt och gör sitt bästa år någonsin.

2015
Wideco flyttar in i egna nybyggda lokaler på Vevgatan i Viared. Flera nya medarbetare anställs som t.ex produktionstekniker, software designer och  affärsutvecklare. Systerbolaget Wibrick solutions skapas och Sveriges första Ibeacon system lanseras under hösten. Wideco blir medlemmar i CSR Västsverige och arbetet med hållbarhetsfrågor intensifieras och interna mål och strategier skapas.

2017
Wideco tar fram vision 2020 och förstärker säljteamet med två KAM. Vi skapar en strategi för att nå ut till nya marknader och lanserar vårt nya portabla mätsystem XPM som snabbt blir en uppskattad produkt på marknaden.