News

Semcon satsar på innovativt koncept

Pressmeddelande 20151030

Teknikkonsulten Semcon möter kundernas efterfrågan på uppkopplade enheter. Och installerar det unika smartphonekonceptet wibrick.

Semcon

Under hösten har det nystartade Boråsföretaget Wibrick Solutions släppt smartphone-konceptet wibrick. Ett infotainmentsystem baserat på Apples iBeacon-teknologi och resultatet av en effektiv utvecklingsprocess i nära samarbete mellan Wibrick Solutions och Semcons inhouse produktutvecklingsteam. Wibrick skickar platsbaserad information till smartphones och genom att ladda ner en app kan wibrick skicka ut information till användaren när de är i närheten av en enhet. Smartphones som finns inom 70 meter från en wibrick tar emot signaler och får anpassad information direkt i mobilen beroende på i vilken wibrick-zon som användaren befinner sig i.
Nu har teknikkonsultföretaget Semcon installerat wibrick i sina nya lokaler i Göteborg.
– Nu kan vi förvandla vår utställning till en uppkopplad, flexibel upplevelseyta och det ligger helt i linje med den uppkopplade trend som många av våra kunder är en del av, säger Johanna Stenfeldt, manager Mechanical Design på Semcon Göteborg.

Förmedla budskap snabbt
Målet är att besökarna ska få en mer levande bild av vad Semcon kan erbjuda, att kommunicera på ett nytt sätt samt ge kunderna en större upplevelse via sin smartphone. Samtidigt visar Semcons inhouseteam på mekanik och design av en lyckad produktkonstruktion med ett modernt formspråk. För Semcon betyder den nya installationen att de tar ännu ett steg fram i sin bransch.
– Det blir enklare att uppdatera de budskap som vi vill förmedla till våra besökare, samtidigt som att den traditionellt ganska trista väntan i receptionen blir en mer spännande upplevelse för kunden, säger Stenfeldt.
För Wibrick Solutions är den nya installationen helt rätt.
– Semcon är innovativa och ligger i framkant i sin bransch så det känns fantastiskt kul att de tar in vårt koncept, säger Karl-Johan Wirfalk, vd på Wibrick Solutions.
Wibricks plattform kan anpassas helt efter kundens behov och användaren får relevant information när de behöver den.

Fakta wibrick
Skickar platsbaserad information till smartphones.
Enheter, information och kampanjer hanteras enkelt av wibrick content manager (Wibrick CMS).
Smartphone-app för iOS och Android.

Fakta Semcon
Ett globalt teknikföretag inom ingenjörstjänster och produktinformation.
Semcon har 3000 medarbetare.
Verksamhet på fler än 45 platser i Sverige, Tyskland, Storbritannien, Brasilien, Ungern, Indien, Kina, Norge och Spanien.

Presskontakt Wibrick Solutions
Mer information finns på wibricks™ site www.wibrick.se Eventuella

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.