News

Wideco i mångmiljonkontrakt med kinesisk distributör

Wideco har hittills främst varit verksamma i Europa och Mellanöstern men har nu signerat ett 3-årigt mångmiljonkontrakt med den kinesiska distributören Xing Bang Pipeline Engineering Equipment Co.,Ltd med huvudkontor och fabrik i staden Tangshan utanför Peking.

Genom att snabbt detektera fjärrvärmeläckage i ledningar och kammare ska landets olycksstatistik minska och det 3-åriga kontraktet spås vara starten till än djupare samarbete i framtiden.

Tillsammans med den svenska organisationen Business Sweden har vi träffat flera potentiella partners, innan ömsesidigt intresse uppstod med distributören Xing Bang.

– Tyvärr sker det idag många olyckor i Kina som är kopplade till deras fjärrvärmesystem. Här går Wideco in för att höja kvaliteten och säkerheten med goda förutsättningar att förändra statistiken tack vare vårt unika system: Att hitta läckor innan de blir en potentiell fara, säger Karl-Johan Wirfalk.

Affär med enorm tillväxtpotential

Samarbetet inleds med att Wideco utbildar Xing Bang i larmsystemet WiDetect . Därefter fokuserar vitill en början på fjärrvärmeledningar och -kammare under mark, medan potentialen för fortsatt tillväxt och utveckling är enorm.

– Avtalet är fantastiskt ur fler aspekter än den givna, att vi satsar mer på våra system för trådlös övervakning av olika sensorer och applikationer. Affären möjliggör chansen för oss att växa kraftigt internationellt och värva fler kompetenta kollegor till vårt team – och vi sätter dessutom Borås på kartan i en ny marknad, säger Karl-Johan Wirfalk, VD på Wideco.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.