WiDetect W3

VÄRLDSNYHET
Vår patentsökta larmkabel WiDetect Cable W3, är avsedd att användas till oisolerade vattenledningar. Med övervakningsenheten WiDetect X3 är systemet ett kraftfullt verktyg för läckageövervakning.

 

Komplett system

WiDetect Water är ett komplett övervakningssystem med intelligenta larmenheter, mjukvara och en effektiv sensorkabel – W3 – som utvecklats för att med hög precision lokalisera läckor innan kostsamma skador uppkommer.

Optimal driftsäkerhet

Systemet är designat för proaktiv övervakning av vattenledningar dygnet runt och larmar direkt om en läcka uppstår. Resultatet är optimal driftsäkerhet.

Utvecklingsarbete

Flera års innovativt utvecklingsarbete har nu resulterat i ett patentsökt system för oisolerade vattenrör. Systemet har fått namnet WiDetect Water. Nu behöver du inte längre famla i blindo för att hitta läckage på dina vattenledningar.

 

W3: Sensorkabeln som löser problemet


Sensorkabel W3

Sensorkabel W3 kan användas på både tryckvattenrör (dricksvatten), avloppsrör och dagvattenrör oberoende av material, skarvmetod eller dimension. Systemet kan dessutom övervaka långa rörledningar ifrån en larmenhet.

Montering

När rören är lagda i rörgraven, skarvade och provtryckta, monteras sensorkabel W3 direkt på mantelytan och sensorkabeln ”öppnas” vid varje skarv. Över den öppnade kabeln krymps därefter ett plastband, som invändigt försetts med ett lager av bitumen.

Övervakning /drift

När W3 sensorkabel är installerad är det dags att installera och köra igång övervakningen. Med vår molntjänst WiDetect Online (WDO) kan du enkelt analysera driftsituationen med hjälp av tydliga infografer och dessutom få en tydlig bild av systemets operationer, underhåll och support.

  • Kan användas både på tryckvattenrör, avloppsrör och dagvattenrör.
  • Optimalt utvecklad sensorkabel för drift i känsliga miljöer.
  • Långa ledningssträckor kan övervakas.
  • Lokalisering av läckage med hög noggrannhet – och snabbt.
  • Kostnadseffektiv övervakning.
  • Övervakning online och via mobila appar.
  • Använder senaste teknologi inom övervakning och kommunikation.

”The mystery of wicked leaks in uninsulated water pipelines is solved!”

 

Detektiv_small