Brinner du för försäljning och vill vara en del av Widecos fortsatta tillväxtresa i Sverige?
Är du genuint intresserad av IoT och vill vara med på resan och utveckla affärsområdena inom Smarta Fastigheter och Städer?
Nu har du möjligheten att utveckla en helt ny marknad inom IoT-lösningar hos Wideco.

Wideco
Vi är ett innovativt och högteknologiskt IoT-bolag som utvecklar hårdvara och mjukvara för smarta städer, industrier och fastigheter. Vi erbjuder kompletta IoT-lösningar som innefattar vår egen webbplattform WISION® och trådlösa IoT-sensorer som ger blixtsnabb avläsning samt en tydlig överblick och full kontroll av de aktuella systemen. Med våra sensorer kan man mäta och analysera allt från temperaturer och luftkvalitet, vibrationer från pumpar och ledningar till snödjup och fyllnadsgrad av återvinningskärl, på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt.

Wideco grundades 1982 och övervakar och skyddar mer än 40 000 km överförings- och distributionsnät och 6000 fjärrvärmekammare över hela världen. Vi är idag 15 engagerade medarbetare och är inne i ett expansivt skede med stor efterfrågan på vår kompetens inom IoT. Därför söker vi nu en engagerad säljare som kan hjälpa våra uppdragsgivare inom såväl offentlig sektor som privat industri att lyckas med sina IoT-investeringar.

Vi har för närvarande kontor i Borås samt i Lyon i Frankrike

Dina arbetsuppgifter
Som säljare inom IoT med fokus på kunder inom fastighetsbranschen är din främsta uppgift att driva affärer som leder till smartare fastigheter. Du kommer att skapa och utveckla kundrelationer över hela landet med eget kundansvar och egen säljbudget.

I din roll som säljare ingår även ett nära samarbete med våra övriga avdelningar, inte minst med input till marknadsavdelningen i framtagandet av säljverktyg och marknadsföring. Som en modern säljare med stort tekniskt intresse tror vi att det är självklart för dig att använda möjligheterna med sociala medier som ett säljverktyg.

Din profil
För att lyckas i rollen behöver du ha ett stort driv, energi och ett genuint intresse för teknik och IoT där du kontinuerligt följer utvecklingen inom dessa områden.
Vi ser att du som vår nya kollega bygger relationer utan besvär, tar dig an nya saker utan att blinka och har förståelse för IoT och de behov och problem som kan lösas för våra kunder.

Övriga förhoppningar på dig som söker:
• Självständig, initiativtagande och social relationsbyggare
• Tekniskt intresserad med förståelse för IoT för att kunna matcha kundens problem med rätt lösning
• Nyfiken på att lära nya saker och skapa nya kontakter
• Intresse / erfarenhet av försäljning av SaaS tjänster

Något som vi blir extra glada av:
• Tidigare arbete med upphandlingar, gärna LOU
• Relevant utbildning inom sälj
• Erfarenhet av teknisk försäljning inom fastighetsbranschen och utbildning inom fastighetsteknik.

Som erfaren säljare förutsätter vi att du är helt bekväm med svenska och engelska i tal och skrift, har körkort och naturligtvis goda datorkunskaper.

Låter det intressant? Bra! Det tycker vi också!

Vi erbjuder dig en plats i ett gott gäng på ett innovativt företag med världsledande produkter och system. Vi brinner för vårt arbete och har kul på jobbet! Vi ser fram emot att utvecklas och nå nya höjder tillsammans.

Vi ser fram emot din ansökan via Effektiv.
Sista ansökningsdag är den 27 november. Vill du veta mer om tjänsten, kontakta gärna Jens Lindroth, jens@effektiv.se eller Victoria Berglund Öberg, victoria.oberg@effektiv.se. För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos Wideco.