Projektbeskrivning

Lusail City fjärrkylesystem, styrt av Marafeq Qatar, växer till att bli ett av de största i världen. De fyra anläggningarna och det 116 km långa fjärrkylnätverket stöder idag över 1000 byggnader med kylt vatten för sina kylbehov. Sedan färdigställandet av större delen av nätverket har Lusail vunnit många utmärkelser, inklusive priset ”New Scheme” vid 5: e Global District Energy Climate Awards.

I linje med att bygga ett modernt och tekniskt avancerat fjärrkylesystem har Lusail noggrant valt innovativa högkvalitativa tekniker från ledande företag inom relevanta applikationer. För att minimera den potentiella påverkan av större vattenläckage och störningar samt upprätthålla en hög kontroll av rörnätverket valde Lusail Wideco Sweden för att leverera sitt toppmoderna läcksökningssystem.

Vi är stolta över att Lusail, som är på väg att ha ett av de största fjärrkylesystemen i världen, har valt att investera i vårt läcksökningssystem. Det är en stor prestation för oss i vår strävan att växa vår verksamhet internationellt, säger Magnus Gustafson, KAM på Wideco Sweden.