• Borås
  • Heltid
  • Account Manager

Ansökan

Skickas till Karl-Johan Wirfalk, CEO Wideco

Cell. +46 706 101820

Email: kjw@wideco.se

Wideco söker teknisk säljspecialist för att stärka vår position inom VA-sektorn.

Brinner du för försäljning och vill vara en del av Widecos fortsatta tillväxtresa. Är du genuint intresserad av smarta lösningar och vill vara med på resan att digitalisera VA marknaden?

Dina arbetsuppgifter

Som Account Manager (AM) hos oss är din huvudsakliga uppgift att driva försäljningen av våra smarta lösningar inom VA-sektorn, både nationellt och internationellt genom att etablera och utveckla relationer med befintliga och nya kunder/partners.

Vi behöver en säljspecialist med erfarenhet inom VA marknaden som kan matcha våra innovativa produkter med kundernas behov och problem inom VA-branschen.

I din roll som AM ingår även ett nära samarbete med Widecos övriga avdelningar, inte minst med input till vår utvecklingsavdelning och marknadsavdelning men även mot våra partners inom området.

Din profil

För att lyckas i rollen behöver du ha ett stort driv, energi och ett genuint intresse för teknik och försäljning där du kontinuerligt följer utvecklingen inom dessa områden.

Du använder säljverktyg i ditt dagliga arbete och kundplaner är något viktigt för dig.

Vi ser att du som vår nya kollega bygger relationer utan besvär, tar dig an nya saker utan att blinka och har eller skapar dig den förståelse för våra smarta lösningar och de behov och problem som kan lösas för våra kunder.

Övriga förhoppningar på dig som söker:

  • Självständig, initiativtagande och social relationsbyggare
  • Erfarenhet från VA sektorn
  • Tekniskt intresserad med förståelse för IoT för att kunna matcha kundens problem med rätt lösning
  • Nyfiken på att lära nya saker och skapa nya kontakter
  • Intresse / erfarenhet av försäljning av SaaS tjänster


Som erfaren säljare förutsätter vi att du är helt bekväm med svenska och engelska i tal och skrift, har körkort och naturligtvis goda datorkunskaper.

Låter det intressant? Bra! Det tycker vi också!

Vi erbjuder dig en plats i ett gott gäng på ett innovativt företag med världsledande produkter och system. Vi brinner för vårt arbete och har kul på jobbet! Vi ser fram emot att utvecklas och nå nya höjder tillsammans.


Vi är Wideco

Wideco är ett innovativt och högteknologiskt IoT-bolag som utvecklar hårdvara och mjukvara för smarta städer, industrier och fastigheter. Vår Core Business är inom Fjärrvärmesektorn där över 400 Energiverk i Norden använder våra smarta enheter och IoT plattform i sin dagliga övervakningskontroll av infrastruktur. Wideco är en del av koncernen Wienerberger/Pipelife. .

Vi erbjuder kompletta IoT-lösningar som innefattar vår egen webbplattform WISION® och uppkopplade IoT-sensorer som ger avläsning samt en tydlig överblick och full kontroll av de aktuella systemen. Med våra olika egenutvecklade enheter och sensorer kan vi med hög precision hitta läckage och andra fel på olika typer av ledningar, mäta vattennivåer under mark och analysera allt från vattenmätning, temperaturer och luftkvalitet till snödjup och fyllnadsgrad av återvinningskärl, på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt.

Wideco grundades 1982 och övervakar och skyddar mer än 40 000 km överförings- och distributionsnät och 7000 fjärrvärmekammare över hela världen, vilket är vår core business.

Vi är idag 17 engagerade medarbetare och är inne i ett expansivt skede med stor efterfrågan på vår kompetens inom IoT och smarta lösningar inom flera områden och regioner. Därför söker vi Account Manager (AM) med erfarenhet och driv tar oss till en ny nivå försäljningsmässigt och kunskapsmässigt. Våra affärer är i många fall komplexa och det kräver engagemang och förståelse och samarbete inom teamen.

Vi har för närvarande kontor i Borås samt i Lyon i Frankrike.