Smarta städer

Effektivisera städer med smart uppkoppling

Smarta städer med IoT, hjälper dig att möta miljöutmaningar, energihantering, säkerhet och infrastrukturhantering. Detta för att förbättra kvaliteten på tjänsterna i staden och öka dess attraktionskraft samtidigt som man minskar förvaltningskostnaderna.

Wideco skapar IoT-lösningar baserat på stadsnätet LoRawan både för publika och privata nätverk. Vi har lång erfarenhet av att samla in och analysera stora mängder av mätdata från tusentals sensorer. Med 15 års erfarenhet har vi idag en snabb, skalbar och driftsäker plattform som kommer att stötta dig i dina projekt. Självklart har vi stor erfarenhet av integrering mot andra överordnade system som SCADA, GIS eller Fastighetssystem.

”Trådlös övervakning av IoT-sensorer för att ansluta och digitalisera din stad”

smarta städer

IoT-plattform för smarta städer

Samla in användningsinformationen med vår IoT-plattform om din infrastruktur genom att ansluta och optimera din miljö med LoRawan IoT-sensorer.

Det finns många olika möjliga applikationer;

• Nivåkontroll floder, brunnar, snö
• Avläsning vattenmätare
• Analysera & optimera energiförbrukning
• Mäta temperatur och luftfuktighet
• Fuktlarm inomhus
• Öppningskontroll dörrar/luckor
• Parkeringskontroll, nyttjandegrad
• Mätning av temp, fukt, CO2 i ex. skolmiljö
• Mätning av ljudnivåer

Att säkra livbojar och mäta temperaturen vid badplatser, tidig översvämningsdetektering är exempel på anslutna och hållbara städer.ion.

”Smarta Städer är framtiden”

Status parkeringsplatser

Wideco erbjuder även parkeringssensorer för status och analys av nyttjandegraden på parkeringsplatser i staden.

Parkeringssensorn kan användas både inomhus i parkeringsgarage som utomhus. Utomhus kan sensorn installeras i nivå med mark för att klara av snöröjning under vintern.

I vår IoT plattform presenteras enkelt nyttjandegraden och status på parkeringsplatsen.

Med hjälp av våra API går det också enkelt att integrera informationen till interna GIS system eller andra webbapplikationer.

smarta städer
smarta städer

Nivåkontroll

Ett av Widecos fokusområden är system för nivåkontroll. Vi är proffs på detta.

Med det smarta stadsnätet i din stad blir det nu ännu enklare att med IoT sensorer för ultraljud mäta vattennivåer på flertalet olika platser och tidigare än någonsin varna för höga vattennivåer.

Vår intelligenta IoT plattform tar hand om kommunikation, hantering av mätvärden, analys och larmar direkt när tröskelvärden nås. Allt för att du skall vara trygg.

Larm skickas omgående och du styr själv var dessa skall skickas. Till email, mobilnummer, driftcentral, jourbilar, GIS/SCADA system osv.

Vår IoT-plattform kan anpassas till alla dina projekt. Kolla in våra olika segment av IoT-sensorer för smarta städer med LoRawan som passar bäst för dina behov.

Upptäck våra IoT-sensorer