Cetetherm Optimizer – innovativ onlinetjänst för energioptimering i smarta fastigheter

Wideco samarbetar med Cetetherm, Siemens, NODA och Crossbreed i utvecklingen av Cetetherm Optimizer, en ny onlinetjänst som möjliggör energioptimering och övervakning av fjärrvärme i smarta fastigheter. Tack vare en unik kombination av marknadsledande värmesystem och ett intelligent optimeringsverktyg minskar Cetetherm Optimizer energiförbrukningen i fastigheter utan att påverka komfort och inomhusklimat.

”Lanseringen av Cetetherm Optimizer är en milstolpe i vårt arbete med att hjälpa fastighetsägare att minska energiförbrukningen samt integrera fjärrvärme och hybridvärmelösningar i deras energisystem”, säger Cetetherms vd Stefan Eriksson.

Widecos roll i detta innovativa projekt är att leverera IoT-sensorer som mäter temperaturer i fastigheten samt tillhandahålla API-integrationen för driften av sensorerna till Cetetherm Optimizer. ”Även om detta spännande samarbete i första hand handlar om energioptimering så ger våra sensorer i kombination med vår IoT-plattform WISION stora möjligheter och utvecklingsmöjligheter framöver för alla parter”, säger Widecos vd Karl-Johan Wirfalk.

Unik IoT plattform
Wideco erbjuder en unik plattform där larmenheter för övervakning av ledningar och kammare under mark kombineras med trådlösa IoT-sensorer för smarta städer och industri. Med företagets sensorer baserade på stadsnätet för LoRaWAN, som just nu byggs ut kraftigt i Sverige, kan man mäta och analysera allt från temperaturer och luftkvalitet, vibrationer från pumpar och ledningar till snödjup, på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt.

”Vi har lagt stor vikt vid valet av samarbetspartners för Optimizer-konceptet”, säger Patrick Isacson, Kommersiell Produktchef på Cetetherm. ”Wideco är en etablerad och framgångsrik aktör som håller den innovationshöjd vi efterfrågar hos en partner och som har kompetensen att erbjuda oss och våra kunder en bra lösning gällande uppkopplade sensorer”.