IoT för Smart Industri

Nya affärsmöjligheter med Internet of Things (IoT)

Wideco - IoT platform

Med Widecos IoT plattform kan du mäta, analysera och övervaka praktiskt taget allt från
vattenmätare, översvämning, temperatur, gas, flöde etc på ett användarvänligt sätt.

Genom att koppla upp produkter och låta dem kommunicera öppnas en helt ny värld av möjligheter. Din verksamhet blir effektivare, sparar pengar, minskar risker och du kan öka din omsättning med helt nya erbjudanden till dina kunder.

”Vi kopplar upp dina vattenmätare med LoRa!”

smart industri

Sensorer för ökad affärsnytta

IoT innebär att fler och fler sensorer av olika slag är anslutna och kommunicerar.

Det kan till exempel vara vattenmängdsmätare, uppkopplade maskiner, läckagekontroll, temperaturövervakning och andra sensorer för olika typer av informationsinsamling.

Det finns fler och fler vattenmätare på marknaden med integrerad LoRawan stöd. Kontakta oss för mer information.

”Med Smart Industri tar vi din idé till färdig lösning!”

Gör din infrastruktur digital – Smart Industri

Använd vår IoT plattform och sensorer för att mäta och analysera temperatur och luftfuktigheter i byggnader, konferenslokaler eller hos slutkunder.

Mät och larma för öppna elskåp, mätskåp, dörrar eller vattennivåer i källare, förråd etc. Övervaka golv och interna rörledningar och andra maskiner för att undvika allvarliga läckor.

Anslut utrustning som är offline.

smart industri
smart industri

Övervaka ventiler i fält

Manuellt manövrerade ventiler måste kontrolleras och regelbundet, vilket kan underlättas genom digitalisering. Med vår IoT plattform får du en nyckelfärdig lösning för fjärrkontroll av ventilens läge (status) och GPS position.

Sensorn är trådlös och går på batteri. Sensorn reagerar med hjälp av magnometer och den monteras snabbt och enkelt på ventilen.

Övervakning av manuella ventiler kommer minska antalet ronderingar och undvika spill och/eller föroreningar och därmed öka säkerheten på plats.

Kommunikation kan ske via stadsnätet i Sverige (Publikt) eller via ett privat LoRaWAN – IoT-nätverk som säkerställer att IT-säkerheten är given.

Eftersom ventiler oftast används i miljöer med explosiv atmosfär är alla sensorer från vår partner certifierade för ATEX zon 1 / IECEx.

Kontrollera vibrationer

Använd våra IoT-sensorer för att mäta och analysera vibrationer i viktiga produkter som pumpar, rörledningar etc.

Våra vibrationssensorer skickar larm direkt till underhållsingenjörer så snart vibrationer går utanför larmgränserna för dina motorer, transportband eller pumpar. Larmet sker vid en förändring av frekvensen i vibrationerna eller när avvikelser i data förekommer. På detta sätt kan driftpersonal larmas omgående för att kontrollera och förhindra förhindra att produkten misslyckas eller att långvariga skador uppstår, vilket sparar kostnader och säkerställer drifttid.

Nu kan produkter som inte är under konstant övervakning från operatörer övervakas dygnet runt.

smart industri

Vår IoT-plattform kan anpassas till alla dina projekt. Kolla in våra olika segment av IoT-sensorer för smart industri tillgängliga med LoRawan som passar bäst för dina behov.

Upptäck våra IoT-sensorer