Ett fastighetsbolag ansvarar för fastighetsbeståndets olika enheter och ska säkerställa att vare sig miljön, hälsan hos hyresgästerna eller fastigheterna i sig riskerar att skadas. Stora bestånd kräver ett gediget arbete och stora områden att ha kontroll över. Samtidigt kan en fastighetsskötare inte kan vara på flera platser på en och samma gång. Eller?

Wideco lanserade nyligen en unik lösning som distribueras via Ahlsell. Med WISION Experience, även kallad ”världens enklaste IoT-lösning”, kan du enkelt hålla koll på dina fastigheter direkt via mobilen. Temperatur, luftkvalitet, fuktnivå, energioptimering, vattenförbrukning, eventuella läckor och när det är dags att vattna eller tömma soporna är några av de saker som kan mätas, analyseras och rapporteras på ett smidigt sätt.

Plattformen möjliggör att fastighetstekniker, hyresvärdar och hyresgäster enkelt kan få information, direkt i sin mobil. På så sätt hjälper WISION Experience att säkerställa driften – utan att en fastighetsskötare eller tekniker vid varje givet tillfälle behöver besöka platsen fysiskt.

Ett av de kommunala bostadsbolag som testat WISION Experience är Svenbo i Svenljunga. Bolaget ansvarar för drift, underhåll och service av cirka 550 hyreslägenheter, geografiskt spridda i kommunen. Ahlsell, som har ett nära samarbete med Svenbo, tipsade om WISION Experience – och Fredric Asp, installations- och driftansvarig på Svenbo, är mer än nöjd med IoT-plattformen.

– Det bästa med WISION Experience är att vi kan säkerställa driften hos våra hyresgäster utan att behöva besöka dem fysiskt. Övervakning på distans innebär stora fördelar för oss, både kostnads- och miljömässigt. Vi kan använda vår arbetstid mer effektivt. Inte minst eftersom Svenbos lägenhetsbestånd är spritt över ett stort geografiskt område, säger Fredric Asp.

Nöjda hyresgäster, effektivt arbete och besparing av resurser är tre av fördelarna med WISION Experience. Wideco arbetar ständigt med utveckling av IoT-plattformen och ser fram emot att fler på marknaden ska komma i gång med nyheten.

Så fungerar det:

I fastigheten installeras IoT-sensorer, vilka inte kräver någon kabeldragning – och är således enkla att flytta vid behov eller önskemål. IoT-sensorerna kommunicerar med 4G, NB-IoT eller via Netmore LoRaWAN, ett trådlöst IoT-nät som erbjuds i hela Sverige. Mobilens NFC-system gör att man sedan enkelt kan hålla sin mobil mot sensorn och få upp alla aktuella värden direkt i mobilens webbfönster. Inga appar, inga kablar, inga konstigheter. Läs mer om WISION Experience på https://wision.io/

För mer information om vad WISION Experience kan hjälpa dig med, kontakta oss.